Flora en Fauna

Groenbeheer Golfclub  Kleiburg

Het onderhoud van het groen op golfbaan Kleiburg wordt gerealiseerd door het greenkeeperteam.
Alle greenkeepers zijn in het bezit van een erkend greenkeepers-, VCA diploma en hebben kennis van flora en fauna.
De Hoofdgreenkeeper is in het bezit van het headgreenkeepersdiploma, zodat de vaardigheden aanwezig zijn om het onderhoud van struweel, gras en bomenbestand deskundig uit te voeren.

Uitvoering

In het onderhoudscontract uit 2011 is het gewenste beeld van de golfbaan omschreven.
In de baananalyse uit 2009 is door de architect van Steensel het beeld vast gelegd hoe de aanpassing van het groenbeheer zou kunnen plaats vinden.
De jaarlijkse terugkerende werkzaamheden, vermeld in het onderhoudscontract worden uitgevoerd, rekening houdend met het jaargetijde.

Belangrijkste acties in de zomer en winter zijn;

Voorkomen van schimmels door greens/tees etc. op de juiste hoogte te maaien, eveneens afhankelijk van het jaargetijde.

Zorgdragen voor een gezonde grasmat

Aanpassen/snoeien van de vegetatie

Paden schoonmaken

Drainage doorspuiten

Waterpartijen opschonen

In de winter wordt er aandacht besteed aan struweel en bomenbestand.
Dit betekent planmatig kappen en aanplanten.
Golfclub Kleiburg wordt door NL Adviseurs begeleid in keuze en herplant van de vegetatie.

In het baanrenovatieplan is de visie voor de toekomst vastgelegd.
De vegetatie wordt in overleg met baanarchitect en NL adviseurs aangepast zodat er een duurzaam plan ontstaat qua groenonderhoud.

Golfclub Kleiburg werkt aan de GEO certificering, ook wel bekend onder de naam `committed to green` en wordt daarin begeleid door NL Adviseurs

Hans Leeuwenkamp, Voorzitter Baancommissie

Zondag 25 juli 2021